prp microneedling, prp microneedling rejuvenation, nasa mala klinika, tinka, tinka milinovic, microneedling, rejuvenation, prp, sarajevo, the tinka show

DA LI STE ČULI ZA PRP MICRONEEDLING REJUVENATION?

Oduvijek sam htjela probati PRP microneedling i jedva sam čekala da vidim rezultat.

Posjetila sam Našu Malu Kliniku u Sarajevu da saznam o medicinskim tehnologijama koje su nam dostupne i ovo je prvi tretman koji sam odabrala. Interesuje me šta to sve postoji danas u domenu ljepote, zdravlja, podmlađivanja, estetske hirurgije. Mišljenja sam da sve što nam je dostupno u današnje doba tehnologije treba maksimalno koristiti. Vrlo sam radoznala i sretna jer živim u doba kad su nam ovakva dostignuća pristupačna. 

Oduševila sam se prijemom, počevši od ljepote enterijera do ljubaznosti osoblja. Imali su za svakog lijepu riječ, a osmijesi su učinili da budem potpuno rasterećena i da se bez ikakvog straha prepustim u ruke stručnjaka. 

Naša Mala Klinika radi PRP microneedling isključivo s originalnim dermapen-om radi sigurnosti pacijenta. Od dr. Aginčića sam saznala da nastavci koji se uzimaju za tretman dermapen-om ne mogu da se zalome. Dermapen je jedini certificirani FDA proizvod čijim se iglicama to ne dešava. U kombinaciji dermapen i PRP rezultat je neminovan. U Našoj Maloj Klinici se isključivo odlučuju samo na kvalitet a radi sigurnosti pacijenta. S uzbuđenjem sam se složila da možemo početi!

Nakon što mi je medicinska sestra nanijela kremu za anesteziju na lice, uzeli su mi epruvetu krvi koju su zatim ubacili u aparat za centrifugu. Cilj je da se odvoji plazma od ostatka krvnih ćelija koje nam više ne trebaju. Naša plazma ima čarobno dejstvo da obnavlja i podmlađuje! Tu plazmu doktor zatim ubrizgava nazad u kožu pacijenta dermapen-om. 

PRP tretman me oduševio jer se u kožu ubrizgava sopstvena krvna plazma, a plazma u našim venama je liquid gold ♡. Ova metoda se naziva PRP – platelet rich plasma tretman. PRP tretman se već odavno koristi u estetskoj dermatologiji zbog faktora rasta koji dobijeni serum sadrži. Sopstveni koncentrovani faktori rasta stimulišu obnavljanje volumena istanjene kože, stvaraju nove krvne sudove naše kože, čak utiče i na remodeliranje i obnavljanje kolagena. Vrlo uzbudljivo!

Tretman uopšte nije bolio i jedva čekam da ga ponovim. Potrebno je uraditi 3 tretmana da bi se dobio konačni očekivani rezultat. 

Već prvu sedmicu dana nakon tretmana primjetila sam da mi je koža elastičnija, punija i svježija. Vidimo se naredni put!

nasa mala klinika, sarajevo, prp, microneedling, rejuvenation, prp microneedling, prp microneedling rejuvenation
nasa mala klinika, sarajevo, the tinka show, prp microneedling, prp microneedling rejuvenation

Leave a Reply

Comments

Powered by Facebook Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

My Youtube channel


Looking for Something?