Sarajevo, 11.12.2018.

Članovi tima redakcije „The Tinka Show“ prisustvovali su press konferenciji povodom promocije novogodišnje ponude i predstojeće zimske sezone u Crnoj Gori.

Novinarima, turističkim djelatnicima i ostalim gostima, obratili su se predstavnici Nacionalne Turističke organizacije Crne Gore, Lokalnih turističkih organizacija Budve, Bara i Kotora kao i predstavnici nekoliko hotela s crnogorske rivijere, a koji su za prisutne pripremili i vrijedne nagrade. Da novogodišnje praznike provedu u Crnoj Gori, prisutne na konferenciji, ali i sve građane BiH pozvao je i popularni pjevač Halid Bešlić, jedna od zvijezda novogodišnjeg programa u Budvi.

Crnogorsko primorje i ove godine će biti jedna od glavnih destinacija u regionu za doček Nove godine. Većina gradova na obali sprema doček Nove na trgu, a u nekima od njih novogodišnji program trajat će i po nekoliko dana. Na vama je samo da izaberete uz koju muziku želite ući u 2019. godinu, a u svakom od gradova organizatori su se pobrinuli da osjetite potpuni praznični ugođaj.

U Crnoj Gori, Bosanci i Hercegovci su uvijek dragi gosti i dočekuju se s posebnom emocijom.

Zima je idealan period za opuštanje, odmor i uživanje u bogatom novogodišnjem programu i ponudi zimskih centara ovog bisera Mediterana. Sve posjetitelje Crne Gore tokom zime očekuje bogat program. Od karnevalskih povorki, dana mimoze i kamelija, festivala ribe i vina, kao i mnogo lijepih iznenađenja. Mnogo dobre muzike na crnogorskim trgovima, u diskotekama, hotelima i lokalima širom zemlje, najpopularnijih pjevača i grupa regiona. Ova ponuda daje svim generacijama razlog da se odluče za zimovanje baš u ovoj zemlji divlje ljepote.

Višednevni muzički program u Herceg Novom

U organizaciji Turističke organizacije Herceg Novog i Opštine Herceg Novi, priprema se višednevni muzički program s bogatim pratećim sadržajima. Sve prisutne na platou ispred hotela Igalo, u Novu 2019. uvesti će hitovi beogradske rock grupe Riblja čorba i njihovog frontmena Bore Đorđevića. Na istoj bini, noć prije, 30. decembra, za dobru atmosferu od 22h pobrinut će se splitska pop pjevačica Jelena Rozga, a prije nje nastupa Ljuba Stanković. Prvi januar rezervisan je za nastup Sergeja Ćetkovića, a prije njega nastupa bend Toć.

Spektakularni doček Nove godine u Tivitu

Turistička organizacija Tivat sprema spektakularan doček Nove godine na rivi Pine u Tivtu. Već od 15. decembra tivatski ugostitelji će postaviti kućice s gastro ponudom, a od 26. decembra počinje i muzički program kada nastupa Amadeus bend. Noć poslije nastupa Ana Rucner, a 28.12. bit će upriličeno Dječije popodne uz Leontinu i goste, dok će uvečer nastupiti Boris Novković. Ženski tamburaški orkestar La Banda nastupit će 29.12., dok će 30.12. biti upriličeno Klasično popodne uz grupu The Gents, a u večernjim satima nastupa Disco inferno. Zadnji dan decembra, kao ispraćaj stare i doček Nove godine, rezervisan je za tribute bend Abba, kao uvertira glavnom izvođaču Željku Joksimoviću. Prvog januara prisutne će zabavljati Bojan Delić, koji će najaviti Lepu Brenu, dok noć poslije nastupa Ana Kokić i grupa Toć. Zabavno-umjetnički program nastavit će se do 10. januara 2019. godine.

20 godina od prvog novogodišnjeg javnog dočeka u Budvi

Lokalna turistička organizacija Budva organizuje svečani doček na trgu ispred Starog grada, koji će ujedno biti i jubilarni – 20 godina od prvog novogodišnjeg javnog dočeka. Praznično slavlje počinje 28.12. kada nastupaju Most Wanted, Who See i BG Sindikat. Noć poslije, 29.12., nastupit će Etno grupa Zora, Halid Bešlić i Marija Šerifović. Zabava 30.12. počinje uz DJ-a, a nastavlja se uz Buraka Yetera i Darrena Emersona.

U novogodišnjoj noći zagrijavanje počinje uz Jack Lupino and Leftovers, zatim nastupa Aerodrom, a u Novu 2019. prisutne će uvesti Dino Merlin. Prvog januara zabava počinje već od 14h uz popodnevni koncert klasične muzike i nastavlja se u večernjim satima kada nastupa Akademia, zatim Partibrejkersi, a kao šlag na kraju, nastupit će Van Gogh.

Novogodišnji hepening u Baru

Turistička organizacija Bar i Opština Bar treću godinu organizuju Novogodišnji hepening – Bar na trgu Vladimira i Kosare. U programu će učestvovati izvođači različitih muzičkih žanrova: etno, narodne, pop i rok muzike. Novogodišnji program počinje 30.12., kada će u 12h biti izvedena dječija predstava „Začarani Deda mraz“. Istog dana u 21h nastupa Dino Beharović i D’Bend, a nakon njih će prisutne zabavljati Aco Pejović. Zabava posljednjeg dana u 2018. godini počinje u 12h, kada će biti upriličen koncert hora ANTIVARI MUSICA; gost je sopran Aleksandra Vojvodić-Jovović, a dirigent Miro Kruščić. Večernja zabava započet će u 21h, kada nastupa Akademia, a potom Sergej Ćetković. Prvog januara u 21h zabavu otvara Perper, a od 23h nastupa Plavi orkestar. Pored muzičkog dijela, na trgu Vladimira i Kosare koji će biti okićen i ukrašen, posjetitelji će moći da degustiraju i kupe barske specijalitete na štandovima koji će krasiti trg u novogodišnjoj noći.

Doček Nove godine u Kotoru u rokerskom stilu

Kotor je prvi grad u Crnoj Gori koji je 1997. organizovao doček na otvorenom, a već drugu godinu zaredom slavlje se odvija kroz manifestaciju Rock New Year. Zabava koju organizuje Turistička organizacija Kotor počinje 30.12. kada nakon Dječije Nove godine nastupaju kotorski izvođači i njihovi gosti. Praznični rock spektakl na kotorskom Trgu od oružja otvorit će Bombaj štampa, a zatim će nastupiti Darko Rundek. Damir Urban prisutne će zabavljati u prvim satima 2019. godine, a u završnici će nastupiti bend M.O.R.T.. Prvi januar rezervisan je za grupe Four Blues Driver, Galija, Psihomodo pop i Autogeni trening.

Zimska sezona – skijališta u Crnoj Gori

Na listi popularnih skijališta u Crnoj Gori našli su se Žabljak, Kolašin, Vučje (Nikšić), Lokve (Berane) i Hajla (Rožaje). Svima koji odluče novogodišnje praznike provesti u Crnoj Gori želimo lijep provod!

Leave a Reply

Comments

Powered by Facebook Comments

Share:

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

My Youtube channel


Looking for Something?